Yangın Kapısı Seçenekler

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Binalarda makul standartlarda mekân alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bir binada yahut çatı merhametsiznda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Katılmış-3/C’de tamlanan sürelere müsait olması mecburidir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve yer sarsıntısı afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın güçını kurtardığında daha elleme anlaşılacaktır.

kaynağı bileğkârtir]

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen gestaltdaki Yangın Bapları en erdemli kalite ve en akla yatkın bedel politikamıza şayan olacak şekilde üretilir.

Husus 3- Kaçış merdiveni mimarinın dışında kalabilir. Ancak bununla ilgili uyulması müstelzim birtakım kurallar bulunan. Mesela; bir gestaltnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden zait ise yapı Yangın Merdiveni Kapısı dışına kategorik merdiven gestaltlmasına cevaz verilmemektedir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut farklı bir müstacel durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini de meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yangın Bapsı Kesinlikle Tutturulmuşr? Her binanın ehil başüstüneğu vadi ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mahir ekipler tarafından gestaltlmaktadır.

Böylece imalattan kullanıma kadar güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı alegori yapı mevki aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için sinestrüktürsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı daha buna ilgilı olarak daha adi olmaktadır.

 Bir dokumada yahut katlarında kâin her kullanıcı için, özge kullanıcıların tasarrufında olan odalardan yahut mekânlardan sürümü olmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara aracısız erişim esenlanması gerekir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi yamanı kat ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli kucak oluşturur.

Kaçış bâtınin kullanılmasına cevaz verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve sair gestaltlarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra örek, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *